Kinderwens spreekuur

Wil je graag zwanger worden en heb je behoefte aan een informerend gesprek? Ik nodig je uit om een afspraak te maken op het preconceptie spreekuur.

Er worden adviezen gegeven omtrent voeding, roken, en alcoholgebruik. Er wordt bekeken of er mogelijke risicofactoren zijn in de familie, en ik geef uitleg over het gebruik van foliumzuur. Ik beantwoord graag de vragen die jij en je partner hebben over zwangerschap en geboorte.

Dit spreekuur wordt gehouden omdat we weten dat veel problemen in de zwangerschap en mogelijk later in het leven van de kinderen, beginnen bij de eerste aanleg van het embryo en de placenta. Een gezonde levensstijl vergroot de kans op een goede afloop van de zwangerschap, zowel voor je zelf als je kindje.

Bijkomend voordeel is dat je een gesprek hebt met de verloskundige, waardoor je een beeld krijgt van de werkwijze van de praktijk. Hierdoor kun je een goede inschatting maken of dit de praktijk is waarbij jij en je partner zich prettig voelen, en waar je je in de toekomst evt zou willen aanmelden als je zwanger bent.