Angélique Plasman

Angélique Plasman is in 1996 afgestudeerd aan de Nederlandse Opleiding van Verloskundigen, SROV in Rotterdam. Vanaf 2001 is zij haar eigen praktijk gestart in Vlijmen, en is vanaf 1-4-2013, terug op de locatie van het Gezondheidscentrum, aan De Statie 6 in Vlijmen. In de praktijk van de fysiotherapie aldaar is het spreekuur.

I.v.m werkende moeders, en het feit dat we ook partners graag ontmoeten, zijn de afspraken flexibel te maken, bijvoorbeeld ’s avonds.

Zelf is Angélique moeder van vijf kinderen, en heeft dus mogen ervaren hoe bijzonder het is om zwanger te zijn en te bevallen.

Caseloadverloskundige

Ik werk als caseloadverloskundige. Caseloadverloskundige is een werkvorm waarin je een beperkt aantal cliënten aanneemt per maand, zodat je een op een zorg kan bieden, en je cliënten goed kunt leren kennen.

In plaats van verschillende verloskundigen zie je dus een vast gezicht
De wetenschap toont ook aan dat deze werkvorm tot betere uitkomsten leidt, waarschijnlijk vanwege minder stress en een sterkere vertrouwensband.

Concreet verschilt caseload zorg op de volgende drie punten van reguliere verloskundige zorg:

Persoonlijk

Doordat we elkaar goed leren kennen in het proces kan ik beter aansluiten op jouw/jullie behoeftes. Ik zie de relatie die we opbouwen als basis voor de begeleiding doordat die maakt dat de zorg persoonlijker wordt, en persoonlijke zorg geeft meer ruimte voor empathie. Hiermee krijgt mijn begeleiding vorm op basis van jullie individuele behoefte.

Meer tijd

Doordat ik minder cliënten per maand heb, geeft dat de mogelijkheid om dieper in te gaan op wat jullie nodig hebben in het proces. Om het te hebben over angsten of onzekerheden, praktische zaken, om voor te bereiden op de bevalling en de kraamtijd.

Benadering

Aandacht voor mentale, psychosociale, en fysieke ondersteuning naast reguliere medisch verloskundige begeleiding.